Zoom gebruiken

Zoom is een app die je op je computer, tablet of je telefoon kunt downloaden.

Download op computer

Ga naar https://zoom.us/download 
Kies voor de installatie op computer “Zoom Client for Meetings” (klik op download). 

Activeer op je computer het bestand wat gedownload is om het ‘uit te pakken’.

Zoom Installer installeert Zoom op je computer. 

Kies voor een tablet in de App store of Google Play store en download “Zoom Cloud Meetings”

Download op tablet

Kies voor een tablet in de App store of Google Play store en download “Zoom Cloud Meetings”

De les volgen

De link voor de les vind je als je die geboekt hebt bij boekingen, deze werkt pas vanaf 15 minuten voor dat de les begint. (klik hier om naar je boekingen te gaan)

Klik op de link van de les en je ziet dat de app op je computer of tablet vanzelf opent.

Je kunt je microfoon en webcam testen als je dat wilt.

Vergeet daarna niet op “Join with computer audio” te klikken.

De lessen beginnen (bijna altijd) precies op tijd


Geluid aan en uitzetten

Onderin het ‘zoom-scherm’ zie je een werkbalk (soms moet je de cursor er overheen bewegen) helemaal links-onderin zie je de knop waarmee je in een keer je geluid aan en uit kunt zetten. (Dempen/ Dempen opheffen).

Als je toch niets hoort of gehoord wordt kun je proberen de instellingen voor je geluid aan te passen, dit kun je doen door op het kleine ^ symbool te klikken vlak naast de knop voor dempen. (je kunt dan microfoon en luidspreker kiezen).

De knop daarnaast is om je camera mee aan en uit te zetten. En ook daarnaast zit weer een heel klein knopje ^ daarmee kun je eventueel een andere achtergrond bij je beeld instellen.

Geluid harder of zachter zetten

Het geluid harder of zachter zetten dat doe je het makkelijkste met de volumeknoppen van de laptop/ computer of tablet die je gebruikt.

Trainer groot in beeld ipv kleine beeldjes

Soms staat Zoom zo ingesteld dat je alleen maar kleine beeldjes ziet. Dat is niet zo handig tijdens een les, als je vooral de trainer groot in beeld wilt hebben.

Je kunt het beeld aanpassen met een knopje in de rechter bovenhoek. Als je daarop klikt kun je ‘Luidspreker’ selekteren, dan zie je degene die spreekt groot in beeld. Als je kiest voor ‘Galerij’ dan zie je alle deelnemers in kleine beeldjes.

Er is nog een andere manier om te zorgen dat je alleen de trainer ziet en dat is door met de cursor naar het beeldje met de trainer te gaan en dan op de drie puntjes rechtsboven in dat beeldje te klikken. Je kunt dan in het uitklap-menutje kiezen voor ‘pinnen’, daarmee zet je de trainer vast en blijft hij/zij in beeld ook als iemand anders zou praten.

vaste plek indien mogelijk

Als je regelmatig thuis sport is het heel fijn om een vaste plek te hebben.
Zorg dat je daar alles bij de hand hebt en maak voor jezelf er een goede sfeer, ook al is het maar voor dat uurtje dat je les hebt.

Temperatuur

Voor een yogales is het fijn als de temperatuur in je kamer aangenaam is.

En voor de intensievere sporten is lekker ventileren een must.

Heb ik genoeg Ruimte?

Natuurlijk kijk je voordat je gaat starten of je genoeg ruimte hebt. Je wilt niet per ongeluk je laptop door de ruimte schoppen.

Maar voor de meeste lessen geldt dat de ruimte die je nodig hebt om de les goed te kunnen volgen ongeveer het oppervlakte is van twee sportmatjes naast elkaar. (ongeveer 2 vierkante meter)

Dat valt dus flink mee!

Regeren is vooruitkijken

Het geheim van succes!

Een keertje meedoen is een mooie eerste stap, maar nu wil je er bij blijven en volhouden. Een van de belangrijkste stappen die je moet nemen is het inplannen van je lessen.

Prioriteit maken

Zet alle ingeplande lessen meteen in je agenda. Zo voorkom je dat je per ongeluk iets anders inplant op moment dat je wilt trainen.

Dit is ook hèt geheim om ervoor te zorgen dat je niet ‘vergeet’ om te sporten omdat je het te druk hebt.

Als je zelf iets aan wilt schaffen om bij de lessen te gebruiken hebben wij hier vast wat artikelen voor je uitgezocht die je bij Decathlon kunt kopen: